Amstelveen

Onderkelderde villa

Voor een kavel in het zuiden van Amstelveen werken we in dit project echt van eerste schets tot laatste steen. We hebben het ontwerp gemaakt, de omgevingsvergunningaanvraag geheel uitgewerkt en de bouwtekeningen gemaakt. Bij deze royale woning van zo’n 1450 kubieke meter en 450 vierkante meter vloeroppervlak werken we van eerste schets tot en met de bouwbegeleiding en alles daartussen. De woning krijgt een zeer hoog afwerkingsniveau.

De kavels in deze ontwikkeling zijn in die zin bijzonder dat de tuinen naast, in plaats van achter de woningen liggen. Vanaf de eerste schetsen is daarom de tuinmuur meegenomen in de architectuur van de woning, omdat die de tuin van de openbare ruimte scheidt en er zo een intieme plek van maakt. Dat gevoel wordt versterkt door de bijna 13 meter lange pui die de verbinding maakt tussen de tuin en de woonvertrekken op de begane grond.

De opdrachtgever vroeg om een ruim programma, met bovengronds 3 bouwlagen, wat resulteert in een vrij hoog en smal volume. De opgave was om desalniettemin de woning ‘sexy’ te laten ogen, zoals de opdrachtgever dat zelf omschreef. Dat is gelukt door de bovenste verdieping iets terug te laten springen, te werken met verschillende materialen in de gevels, het werken met horizontale banden, het maken van een poort met lamellen bij de entree, etc.

Onze opdrachtgevers wilden een zitkamer die wat intiemer is, maar wel contact heeft met de leefkeuken. Dat hebben we opgelost door een “room divider” in de vorm van een wand waar enerzijds de haard en anderzijds de tv tegenaan staan. De woning is geheel onderkelderd, waar de techniek en onder andere een gym worden gemaakt.

We realiseren deze woning in bouwteam met de Wassenaarse Bouwmaatschappij (WBM) waar we eerder projecten mee realiseerden. Door samen te werken in de uitwerking van de woning wordt een optimaal resultaat gehaald, een woning met zeer luxe afwerkingsniveau, die geheel op het lijf van onze opdrachtgevers geschreven is.

Hardenberg

Vorig project

Kantoor

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over ons en onze werkwijze