IJburg

Out of the box

Onze opdrachtgever kocht een bouwkavel op IJburg, Amsterdam waarop zij hun droomhuis wilden realiseren. Het kavel biedt aan de voorzijde een weids uitzicht over het IJmeer. Je kunt Pampus, Almere en Durgerdam zien liggen en vele boten, vogels en prachtige uitzichten komen continu voorbij. Op het kavel kon een rijwoning gebouwd worden, tussen woningen die door andere architecten ontworpen zijn. Zo ontstaat een moderne versie van een rij Amsterdamse “grachtenpanden”.

Onze opdrachtgever wilde geen conventionele gangen met trappenhuis in hun woning, maar meer een route door de woning die langs allerlei plekken leidt. Ons ontwerp is gebaseerd
 op het concept dat we
 verschillende kamers als “dozen” in de beschikbare 
ruimte plaatsen en hangen. De ruimtes tussen de dozen worden de verblijfplekken; leefkeuken, woonkamer en galerie.

Door de dozen te laten verspringen ontstaan er allerlei doorzichten door de woning. De verkeersruimtes in dit ontwerp lopen als een route door de woning, waarbij de gebruiker steeds op, onder of langs de verschillende dozen loopt. Dit geeft elke keer een ander, maar steeds fantastisch uitzicht over het IJmeer, Pampus en Durgerdam! De woning is begin 2016 opgeleverd.

Amstelveen

Vorig project

Kantoor

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over onze visie op ons vak