Kantoor met werkloods

Nieuwbouw in Utrecht

Voor een Utrechts bedrijf in installaties voor water en luchtbehandeling maakten we een ontwerp voor hun nieuwe kantoor met werkloods op een mooie locatie in Utrecht. Door eerst goede dialogen te voeren met de opdrachtgever over hun bedrijfsstructuur, bedrijfsprocessen en workflow konden we een configuratie van het nieuwe gebouw ontwerpen die de bedrijfsprocessen ideaal zal ondersteunen.

We hebben analaoog aan dat ontwerpproces de stedenbouwkundige situatie van het hoekkavel aan een aantal drukke verkeers-assen geanalyseerd. In een aantal massastudies van de nieuw te bouwen gebouwvolumes de ideale positionering op het kavel ontworpen en die vervlochten met de interne configuraties. In de planvorming is de groei-ambitie van het bedrijf in een aantal mogelijke scenario’s meegenomen; het is een flexibel gebouw. Door het concept dat we ontwierpen voor het interieur is het kantoor zowel bij lage als hoge bezetting prettig werkbaar, maar toch intiem en huiselijk.

Door met een bouwkostenexpert uit ons netwerk samen te werken konden we het schetsontwerp samen met een complete stichtingskostenraming presenteren om een zo compleet mogelijk beeld te geven van het door ons bedachte plan.

Amstelveen

Vorig project

Oudleusen

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over onze visie op ons vak