Een kubus van 10 x 10 x 10 meter

Vlakken met elkaar verbinden

Onze derde opdracht op Kubuseiland was voor een kubuswoning met een grotere maat dan de andere drie woningen die we op Kubuseiland ontwierpen. De meter extra in alle drie de dimensies geeft ruimte voor een royaal trappenhuis, waar we dan ook een bijzonder element van maakten in deze woning.

De woning staat op een bijzondere plek op het eiland, net verschoven ten opzichte van de rij woningen waar hij in staat. Deze verschuiving biedt een fraai uitzicht over de binnentuin van het eiland. Deze lange zichtlijn hebben we benadrukt door aan die zijde van de woning verdiepinghoge ramen te maken. De keuken, voor onze opdrachtgever een belangrijke plek in de woning, heeft dan ook het uitzicht aan die zijde. Aan de andere zijde is een grote, brede pui aan de tuin, waarmee buiten en binnen sterk met elkaar verbonden zijn.

Door de verschillende gevels van de kubus met elkaar te verbinden met accenten in de gevelvlakken, wordt de kubus een alzijdig interessante woning, in plaats van een “dobbelsteen” met zes vlakken. Het contrast tussen de zwarte kozijnen in de accentvlakken met de witte kozijnen in de witte vlakken versterkt het sculpturale karakter van de kubusvorm.

Maximapark

Vorig project

Amstelveen

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over onze visie op ons vak