Een kubuswoning met grote vide

Overhoeks ronddwalen

Onze vierde kubuswoning op kubuseiland is een bijzondere. De wens van de opdrachtgevers was om een zo ruim en licht mogelijke leefruimte te creëren. Ons voorstel was om dit maximaal toe te passen, zowel in lengte, diepte als hoogte van de woning, zonder onderbreking van wanden en deuren. Dit heeft geresulteerd in een plattegrond waarbij de entree zo compact mogelijk is vormgegeven en de woon-, eet-, kook-, en studeerplek middels een vide in één ruimte met elkaar zijn ondergebracht. Een uitbouw van 3x9m zorgt voor nog meer ruimte.

De trappen in de vide zijn vormgegeven als ronde wenteltrappen, daarmee zijn ze niet alleen functioneel maar vormen ze ook een mooi contrast met de hoekige vormen van de kubuswoning en worden het objecten in de ruimte. De grote glazen raampartijen in de gevels volgen de rondgang van de wenteltrappen, van begane grond tot dak, en benadrukken daarmee de alzijdigheid van de kubusvorm.

De sculpturale kwaliteit van de kubusvorm wordt aan de buitenzijde verder versterkt door het toepassen van een eenduidig en monolithisch gevelmateriaal, in dit geval een grijze composiet vezelcementplaat. Dit wordt gecombineerd met accenten van donkere aluminium profielplaten die overhoeks zijn toegepast en zorgen voor een strakke minimalistische belijning.

De slaap-, bad en waskamers op de eerste en tweede verdieping zijn met name gericht op functionaliteit, waardoor de gehele woning een prettige, bijzondere maar ook gebruiksvriendelijke logica krijgt, geheel op maat gemaakt voor het gezin.

Amstelveen

Vorig project

Kavel 01

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over ons en onze werkwijze