Kubuswoning van 9 x 9 x 9 meter

Volgens de regels van Feng Shui

Na onze eerste opdracht op Kubuseiland werden we benaderd door een andere opdrachtgever die een kavel had gekocht. Het witte stucwerk van onze eerste kubuswoning sprak ze aan, evenals de samenwerking die wij met aannemersbedrijf Gremmé bij de vorige kubuswoning hadden.

Onze opdrachtgever wilde graag een woning, waarbij in het ontwerp rekening gehouden werd met de regels van Feng Shui wonen. De verschillende gevels hebben allen hun oriëntatie en kregen dan ook hun eigen karakter. De maatverhoudingen en compositie van vlakken in de gevels volgen de regels van Feng Shui. Het inpandige balkon heeft een prachtig uitzicht over het water rond Kubuseiland.

Door met de opdrachtgever een goede dialoog te voeren over hun manier van wonen, waarin het koken een belangrijke rol speelt, hebben we een indeling gemaakt die ze op het lijf geschreven is. We hebben bij deze woning een optimale verhouding tussen de mogelijkheden van het kavel, de regelgeving vanuit het kavelpaspoort, de wensen van de opdrachtgever en het budget gevonden.

IJburg

Vorig project

Terschelling

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over ons en onze werkwijze