Kubuswoning

kavel 43 Kubuseiland

Het stedenbouwkundige plan van Kubuseiland, een wooneiland met 50 kavels in Utrecht Leidsche Rijn, schrijft voor dat alle woningen exact kubusvormig moeten zijn. We hebben voor kavel 43 een ontwerp gemaakt voor een woning met afmetingen van 9x9x9 meter.

Vanaf het eerste moment is binnen het bouwteam van opdrachtgever, aannemer en architect gestreefd naar een optimale verhouding tussen programma, budget, regelgeving en esthetica. Er wordt continu gezocht naar slimme oplossingen die een bijzondere en niet alledaagse woning opleveren, binnen een taakstellend budget.

We hebben bij dit project gewerkt van eerste schets tot laatste steen. We maakten het ontwerp, hebben de omgevingsvergunningaanvraag verzorgd en de bouw begeleid. De woning is binnen planning en budget gerealiseerd. Uiteindelijk hebben we nog drie opdrachten op kubuseiland gekregen, van drie verschillende opdrachtgevers.

De materialisering van de gevels bestaat uit stucwerk, metselwerk en glas, die de vier grote gevels van 9x9 meter onderverdelen in kleinere vlakken en zodoende zorgen voor een genuanceerd gevelbeeld. Het sculpturale karakter van de kubus wordt nog meer versterkt door de toepassing van een aantal hoekkozijnen die verschillende vlakken van de kubus met elkaar verbinden.

Tuinhuis

Vorig project

Anodebol

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over onze visie op ons vak