Vreeland

Uitbreiding en renovatie van een Rijksmonument

Na ons vorige project met renovatie en uitbreiding van een Rijksmonument in Vreeland, werden we benaderd door de kopers van een andere Rijksmonumentale woning in Vreeland. Samen met hen hebben we de renovatie en uitbreiding van deze eeuwenoude woning gerealiseerd.

De aanbouw die in de vorige eeuw aan de woning geplaatst was, had geen kwaliteit en verborg de hoofdvorm van de aanvankelijke woning dusdanig, dat we voorstelden deze aanbouw te slopen. Uit respect voor de oude woning hebben we een nieuwe aanbouw ontworpen die meer los van het monument staat. Door de nieuwe uitbouw een eigen en hedendaags uiterlijk te geven laten we het oude monument juist meer zichzelf zijn. De uitbouw is zowel in vorm als materialisering afwijkend en bescheiden genoeg daarvoor.

In dialoog met de uitgebreide welstands- en monumentencommissie hebben we onze plannen uitgewerkt. Daarbij was niet alleen de uitbouw onderwerp van gesprek, maar juist ook de renovatiewerkzaamheden aan de oude woning. Het vervangen van een aantal kozijnen, wat bouwkundig gezien nodig was, vergde een goede studie naar bouwwijzen uit de tijd van de bouw van de woning. Door een oprecht gevoel van gezamenlijkheid te creƫren met de commissie is er een optimum gevonden tussen historisch respect en hedendaags comfort.

Door de passie van de opdrachtgevers voor design en interieur is er een prachtig interieur ontstaan dat met de meest minutieuze aandacht gemaakt wordt door hen. Elke vierkante centimeter van het huis wordt benut, en met aandacht mooi en passend gemaakt. Het monument van weleer is hersteld, en geheel naar wens van de opdrachtgevers naar een hedendaagse droomwoning gebracht. Het kan weer eeuwen mee.

Bergschenhoek

Vorig project

Tuinhuis

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over onze visie op ons vak