Vrijstaande woning in Nieuwveen

Materialen combineren

In Nieuwveen hebben we een ruime vrijstaande woning gerealiseerd die we vanaf de eerste schets tot de laatste steen hebben begeleid. We waren niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp, maar ook voor het aanvragen van de vergunningen en we zijn bij de bouwbegeleiding betrokken geweest. Deze riante woning is gebouwd op een ruim kavel in een nieuw ontwikkelde woonwijk in Nieuwveen.

Drie duidelijke blokken

De woning bestaat uit 3 kenmerkende volumes. Deze volumes onderscheiden zich niet alleen in materialisatie, maar ook in de vorm. Achter elk van deze volumes schuilt een ander verhaal. Zo wordt er achter het hogere, met metselwerk beklede, volume geleefd, bij de lagere, met hout beklede, volume gewerkt en dient de bovenbouw, die bekleed is met donker zink, als slaapverdieping.

Speels, zowel van binnen als van buiten

Hoewel de volumes elk hun eigen verhaal vertellen, is in de indeling vooral gekeken naar de verbinding. Zo zijn de keuken en woonkamer in open verbinding met elkaar en verbindt de grote vide de verdieping met de begane grond. Om deze verbinding extra te versterken, wilden de opdrachtgevers een groot net spannen in de vide, voor de kinderen. Naast dat je hier heerlijk in de zon kunt liggen, wordt hierdoor ook de onderlinge interactie versterkt. Zelfs wanneer je je op verschillende woonlagen bevindt.

Constante verbinding met de tuin

In de woning wordt niet alleen de verbinding tussen de begane grond en de eerste verdieping gezocht, maar ook de verbinding tussen binnen en buiten. Door grote, verdiepingshoge kozijnen toe te passen, wordt de tuin bij de leefruimte betrokken. Dit idee wordt extra versterkt door de grote pui, die van begane grond tot dak rijkt.

Alle projecten

Anodebol

Volgend project