Wassenaar

Jaren ’20, jaren ’80 en nu

Bij deze grote verbouwing van een woning uit de jaren ’20 speelden vele keuzes voor onze opdrachtgever. Hoe bijvoorbeeld om te gaan met de delen van de woning die in de jaren ’80 zijn uitgebouwd? Maar ook keuzes m.b.t. de omvang van de verbouwing in relatie tot het te besteden budget. We hebben met het gevormde bouwteam met aannemer WBM veel keuzes vroeg in het project inzichtelijk gemaakt. Hierdoor kon de opdrachtgever gedegen beslissingen nemen en zijn we in een kort traject tot een helder ontwerp gekomen. Door slim om te gaan met regelgeving rondom vergunningvrij bouwen in relatie met de eerder vergunde uitbouwen, hebben we kosten en tijd voor onze opdrachtgever bespaard.

In de gevels van de nieuwe leefkeuken hebben we bewust open en gesloten delen toegepast, waardoor een mooie mix ontstaat van openheid en contact met de tuin met nieuw terras, maar er binnen toch geborgenheid en intimiteit is; iets wat de opdrachtgever wenste. De verdiepingen zijn ook uitgebouwd. We hebben met de keuze voor detaillering, kleuren en stijl geprobeerd om de authentieke stijl van de vooroorlogse woning en de jaren ’80 uitbouwen meer met elkaar te verbinden en een logischer geheel te vormen. De fraaie materialen in het interieur maken het tot een strakke, maar toch authentieke en vriendelijke woning. Precies wat onze opdrachtgever wilde.

Transformaties

Vorig project

Meer ruimte

Volgend project

Alle projecten

Bureau

visie, werkwijze, team