the Future Store

Interieur van een computerwinkel

The Future Store levert goederen en diensten rondom computers voor gebruik in de mediawereld. Daarmee is de huisvesting van the Future Store enerzijds een kantoor, anderzijds een winkel. The Future Store had voor hun nieuwe plek een ruimte in het nieuw gebouwde pand in Rotsoord, Utrecht op het oog. De opgave die we in dit project kregen was tweeledig. Eerst hebben we in dialoog de dagelijkse bedrijfsvoering van the Future Store uitgerafeld en daar een ideale configuratie bij uitgepuzzeld. Vervolgens hebben we het ontwerp gemaakt hoe deze configuratie vormgegeven kon worden in de beschikbare ruimte. We hebben daarbij het hoogteverschil in de ruimte benut om een zachte scheidslijn te maken tussen winkelgedeelte en kantoorfunctie. Door de ruimte te verdelen met één doorlopend houten meubel is er wel een duidelijke connectie tussen deze twee werelden van the Future Store. Zo wordt de link duidelijk gelegd tussen de “nice guys”, de “great support” en de “amazing stuff”; motto van the Future Store.

Het grote, uitgebreide houten “meubel” organiseert, verdeelt en verbindt de ruimte. Het is een balie, die overgaat in een trap, die overgaat in vitrinekasten en een doorlopend lang plafond die de ruimtes aan elkaar rijgt. Dit meubel is geplaatst in het betonnen casco van de ruimte. Zo heeft het interieur een futuristische, maar toch vriendelijke uitstraling; precies wat the Future Store voorstaat. Nice Guys, great support, amazing stuff.

Meer ruimte

Vorig project

Hardenberg

Volgend project

Alle projecten

Bureau

onze visie op ons vak