Hardenberg

Kavel 8

We hebben een vrijstaande woning ontworpen op een nagenoeg vierkant kavel. Samen met de opdrachtgever hebben we eerst de mogelijkheden van de hoofdvorm van de woning verkend, waarbij we in de dialoog op een L-vormige woning uitkwamen. Door die vorm ontstaat een intieme, van de openbare ruimte afgesloten tuin. Door het bouwvolume een hoger en een lager deel te geven, ontstaat een mooie oriëntatie op de zon en ligt de tuin bijna de hele dag in de zon.

Onze opdrachtgevers en wij werden steeds enthousiast van de ontwerpstijl die “folding architecture” wordt genoemd. Vlakken lijken gevouwen tot een compositie. We gebruikten deze ontwerpstijl om de hoofdvorm van de woning, het programma van eisen en de esthetiek samen te brengen. Daarin hebben we ook het concept verweven dat de gevels aan de openbare ruimte meer gesloten zijn vormgegeven en de gevels aan de eigen tuin juist opengewerkt zijn.

Samen met een lokaal bekende aannemer zijn we een bouwteam gestart en hebben we binnen het door de opdrachtgever gestelde budget een maximaal resultaat gehaald. We hebben naast het maken van het ontwerp ook de omgevingsvergunningaanvraag verzorgd en de bouw begeleid. Ondanks de afstand tussen Utrecht en Hardenberg bleven de lijnen in het bouwteam kort en is de woning helemaal zo geworden als deze van te voren was uitgedacht; een woning die exact voor dit kavel ontworpen is, geheel naar de wensen van de opdrachtgever.

the Future Store

Vorig project

Kubuswoning

Volgend project

Alle projecten

Bureau

Over ons en onze werkwijze